Steljeverhaalop.nl is een aanvulling op de bestaande vormen van schrijfcoaching.

Heb je een vraag? Stel hem hier en ik beantwoord jouw vraag zo snel mogelijk.

 

The typewriter with an empty clean sheet of paper
‘Stel je verhaal op’ helpt je met het schrijven van jouw verhaal
 • Ik zoek een schrijfcoach. Kan ik hiervoor bij Steljeverhaalop.nl terecht?
  A: Dat ligt eraan wat je zoekt. Een schrijfcoach helpt je je verhaal te schrijven. Wat ik doe is jou helpen met de inhoud van jouw verhaal zodat je het kunt schrijven.
 • Ik heb een writers block, wat nu?
  A: Super! Hier kan ik je zeker mee helpen. Het opstellen van jouw verhaal is als het aanboren van een enorm inspiratiebron waar je wat aan hebt tot aan de laatste punt.
 • Ik heb moeite om me in te leven in de personages van mijn boek. Kan jij mij helpen?
  A: Jazeker! Het opstellen van jouw personages helpt je in te leven in je personages. Ook helpt het je de relaties tussen de personages te ontdekken.
 • Hoe lang duurt 1 sessie?
  A: Dat ligt aan jouw vraag. Wil je je hele boek uitwerken of heb je een kleine vraag waarop je even snel antwoord nodig hebt. Daarnaast ben je natuurlijk zelf vrij om te bepalen hoeveel tijd jij wilt investeren.
 • Wat hebben anderen uit de verhaal opstellingen gehaald?
  A: Hier vind je een link naar de reacties op systemisch werk met OF WOOD/ Steljeverhaalop
 • Tevens volgen hier reacties op het verhaal-opstellen:
  De opstellingen van Karen, die zijn zó verduidelijkend als je “klem” zit in je schrijfproces!Wát een inspiratie hebi k opgedaan, in het bijzonder bij Karen en Nanda. Ik heb zóveel tips, tools en inspiratie opgedaan dat ik niet anders meer kán dan schrijven!

  Ik vond het een inspirerende dag.  Vooral de keuzesessie ” Breng je verhaal in een opstelling” . Heeft diepe indruk gemaakt. Omdat je dan pas echt kunt spelen en zien hoe je personages in het verhaal staan. En wie er niet in hoort. Maar ook of je opstelling wel klopt, want ook de personages mogen hier iets over zeggen. 1 persoon kwam hierna ook niet meer los van haar personage die zij speelde. Dat wist ik niet dat dit ook kan.

  Fascinerend om te zien hoe personages zich tot elkaar verhouden in de workshop van Karen van Hout. In haar workshop ‘Breng je verhaal tot leven in een opstelling’. De schrijver kan in één oogopslag zien waar de personages eigenlijk moeten staan, na de vragen van Karen en de antwoorden van de personages, die trouwens gekozen zijn door de schrijver zelf, zo uit het publiek. Grappig detail is dat ik later een andere cursist opgewekt hoorde vertellen dat zij nu de uiterlijke kenmerken van haar personage had herkend in het hoofdpersonage van de opstelling. En toch worden dit twee hele verschillende verhalen, let maar op!

  Goede organisatie en workshop van Karen van Hout.

  Ik was heel verrast door de uitkomsten van de stel-je-verhaal-op sessie. Sommige verhaalontwikkelingen had ik rationeel niet kunnen bedenken. Het ‘wow-effect’ is mij lang bijgebleven. De informatie en inzichten uit de sessie hebben mij door moeilijke stukken heen geholpen.

  Terugkijkend had ik mijn roman in een soort diapositief geschreven. Alles stond er, behalve die ene witte vlek in het midden. De missing link in mijn verhaal. Samen met Karen werkte ik aan het ‘opstellen van mijn verhaal’. Ik speelde de rol van verschillende personages en gaf antwoord op Karens doelgerichte vragen. Ze vroeg net zo lang door tot de informatie die ik nodig had uit mezelf naar boven kwam. Ze nam geen genoegen met ‘Ik weet het niet’ en dat werkte. Deze bijzondere sessie heeft veel kwaliteit toegevoegd aan mijn verhaal

  Je verhaal systemisch opstellen bij Karen? Dat is een aanrader! Wat een verrijking en verademing. Ik kan weer verder.